Rekordjackpott i Powerball lotteriet

by Christoffer Cederholm on 18 January 2016

Det blev ganska store nyheter även här i Sverige när Powerball-lotteriets jackpott växte till rekordstorlek. Den 13 januari 2016 så var det äntligen dags för någon att vinna den. Det var tre olika spelare som fick dela på vinsten som hade nått upp till 1.58 miljarder dollar vilket är närmare 13,5 miljarder kronor. Vilket nummer var det då som vann? Den vinnande raden var 08, 27, 34, 04, 19 och 10.

Man kan undra vad vinnarna ska göra med pengarna och det kommer vi nog aldrig att få reda på. Storvinnare brukar vilja vara anonyma och gör inte så mycket väsen av sig men vi får se vad som händer. Denna jackpott var på hela 10 miljarder mer än förra rekordet. Den fungerar ungefär som en progressiv jackpott på en spelautomat. Om ingen vinner den så fortsätter den att växa vecka efter vecka.

Mer om Powerball
Powerball är det mest spelade lotterispelet i USA och det fungerar precis som svenska lotto. För att delta så köper man antingen en färdig lott eller så väljer man nummer själv. Det kostar en dollar att spela en rad och man måste minst ha två rader per kupong. För att kunna vinna jackpotten så måste man pricka in fem korrekta nummer av 59 och sedan även det speciella Powerball-numret. Därför är det svårare att vinna jackpotten i Powerball-lotteriet än vad det är få alla rätt på lotto i Sverige. Det är även därför som jackpotten ibland växer sig så stor eftersom ingen lyckas pricka rätt.

Desto mer jackpotten växer desto fler verkar köpa lotter och därför så ökar den snabbare och snabbare. Mot slutet denna gång så var det nästan hysteriskt med långa köer för att köpa lotter. Frågan är väl om det gör så stor skillnad om man vinner 1 miljard eller 5 miljarder. Jag tror att man kan vara ganska nöjd i vilket fall som helst.

Senaste nytt

Starburst festival hos Leo Vegas

Starburst festival hos Leo Vegas

by Christoffer Cederholm on 08 March, 2016

Idag så startar Leo Vegas en Starburst festival. Leo Vegas älskar Starburst som är ett av de mest spelade spelen. Därför arrangerar man kampanjen ”Starburst Festival” som varar fram till den 3 april 2016. Precis som vanligt när Leo Vegas har kampanjer så finns det tre olika delkampanjer. Här nedan så hittar du alla detaljer […]

Rekordjackpott i Powerball lotteriet

Rekordjackpott i Powerball lotteriet

by Christoffer Cederholm on 18 January, 2016
Quickspin lanserar sin nya spelautomat Second Strike

Quickspin lanserar sin nya spelautomat Second Strike

by Christoffer Cederholm on 02 January, 2016
RATING: 10.0/10 (1 vote cast)
Rekordjackpott i Powerball lotteriet, 10.0 out of 10 (based on 1 rating)
Please wait...